Så vart den nya motorn till Mercan äntligen klar. När vi plockade isär motorn i höstas konstaterade vi att det var ganska mycket som gått sönder, bla sju av åtta kolvar...
När det stod klart att det skulle bli en omfattande renovering passade vi på att uppdatera. Ny kompressor, nytt bränsle och nytt insprutnings system är några av förändringarna till i år.
Så i tisdags var det äntligen dags för första uppstart och motorn lät bra och svarade bra på gasen direkt. Igår lastade vi bilen i släpet och idag bar det av ner till Malmö Raceway för att få en chans att prova bilen. 
Två rundor fick vi till innan en packbox gav vika. Första rundan ut fick Linus en 60-fots tid på 1,18 sekunder trots en försiktig burnout utan linelock och en gammal hederlig "raggar start" eftersom transbreaken inte fungerade. Han kände lite på gasen men släppte ca. 100 meter ut och rullade i mål.
Andra rundan ut fick han till burnouten bättre och vågade hålla i lite längre. Han släppte ca. 50 meter innan mål men fick ändå en tid på 5,2 sekunder med en sluthastighet på blygsamma 209 km/h.
Tyvärr blev det inte mer kört idag men det är tydligt att det finns mycket mer att hämta nu när vi kör på Methanol!

    

En ny Teambild fick vi till idagDet tar på krafterna av teamets nya medlem att hjälpa pappa att finjustera motorn. 
   


Två Juniorer som nu har blivit vuxna

Tryck på Facebook ikonen för mer information!
Första körningen 2020-07-23

Andra körningen 2020-07-23
Skönt att man har koll på buss och släp.
Vi blev stoppade i en stor poliskontroll mellan Jönköping och Gränna.
De gick grundligt igenom både släp och buss och allt var i sin ordning.
Så kom äntligen en tävling där båda barnen fick köra. Fortfarande får ingen publik komma så läktarna gapar tomma. Lördagen bjöd på strålande sol men en hel del blåst och motvind. På söndagen kom det regn av och till men vi lyckades ändå köra färdigt tävlingen.
Mercan är fortfarande inte helt klar trots att vår nya sponsor jobbar nästan dygnet runt för att få de nya tankarna klara. Stor eloge till alla som kämpar på för vår skull!
Linus fick än en gång hoppa in i vår gatbil och köra ner till banan för att byta däck inför tävlingen. Det verkar inte spela någon roll vilken bil han sätter sig i, han levererar varje gång. Det var ett otroligt tajt startfält och det var inte en elimineringsrunda som var given i förväg. Med bara några tusendels sekunder i marginal gick Linus vidare till final. Han visste att motståndet var tufft och att marginalerna var små. Med en tjuvstart på 0,025 slog Linus tyvärr ut sig själv och slutade på andra plats. Felicia har detta året haft väldigt bra och jämna reaktionstider men på denna tävling kvalade man på dail-in. Det betyder att man i förväg berättar vilken tid man tror man ska köra och sedan gäller det att köra så nära den tiden som möjligt. Men kör man snabbare än den tid man bestämt så blir rundan ogiltlig, det kallas för breakout.
Felicia lyckades placera sig som kval 3:a. Hon gick vidare till kvartsfinal där både hon och motståndaren körde breakout, det är då den som kört har minst breakout som vinner. Det skilde 0,02 sekunder vid mållinjen till motståndarens fördel så Felicia förlorade.Linus har under året blivit pappa och hans dotter Saga var med och hejade på sin pappa, särskilt mycket hade hon att säga när det var dags för däckbyte innan hemfärden.

      TEAM SPONSOR

Login in/ut

Besöksstatistik

I dag
I går
Denna vecka
Den här månaden
Alla dagar
130
78
316
2928
84405
Din IP: 3.235.60.144
2021-07-29 22:33