Nu när säsongen närmar sig med stormsteg är den årliga genomgången av motorer och bilar är i full gång.
Felicia fick ta av motorn på sin bil själv och delade den med lite hjälp av pappa. Hon har även fått hjälpa till när pappa har sett över koppling och motor till hennes Junior Dragster. Hon fick lära sig lite om svarvning när kopplingen behövde en uppfräschning. Motorn har även den fått sig en genomgång med en hel del nya delar. Trots att vi bytte foder på Felicias motor inför förra säsongen hade materialet i det fodret gett vika så till denna säsongen har vi fått byta foder igen. Denna gången valde vi att sätta i ett orginal foder.
     


Linus har inte lika mycket att göra på sin bil. Motorn blev färdig i slutet av förra säsongen så den behöver inte gås igenom. Däremot jobbar vi lite med chassie inställningar och stötdämpare och försöker få rätt på det.


 

Vi vill passa på att tacka alla som har hjälpt till och gett oss support så här långt!
När vi var på Bilsport motorshow i december kom Bilsport förbi och gjorde en liten intervju med Felicia och Alexander "Loffe" Edlund som ställde ut i SHRA-Malmös monter. När tidningen kom ut nu i januari så finns de med i ett inlägg i reportaget från mässan.

Klicka på bilden för större bild
2018-12-01/02
Vad gör man i Malmö lagom till första advent? Givetvis är man på Bilsports motorshow på Malmö Mässan. Detta året har både Linus och Felicia sina bilar med på utställningen. Felicia ställer ut i Shra-Malmös monter även i år och Linus ställer ut i Srifs monter. Lördagen bjöd på publikrekord och vi hoppas på ett lika stort intresse även under söndagen.
Många som gick förbi våra montrar stannade till och visade stort intresse och tidningen Bilsport kom förbi och gjorde en intervju med Felicia och Alexander "Loffe" Edlund som ställer ut i Shra´s monter.

2018-12-01/02

 
Efter en underbar vecka på Pite havsbad med massor av bad och härliga kvällar har vi nu åkt vidare. 
Sista tävlingen på Norrland turen är på Skellefteå Drive Center i Fällfors.
Vi hittade en bricka som gett vika på kopplingen vilket gjorde primären inte linade mot sekundären. Samt att en rulle hade lossnat i sekundären. Detta gjorde att dragstern gick långsamt i Piteå. Vi passade på att byta remmen också när vi ändå hade kopplingen av. 
Första kvalrundan ut gick bilen jätte långsamt så nu justeras det för fullt. 
Efter lite justeringar gick bilen jämna tider igen och Felicia kvalade på 7:e plats med en reaktion på 0,022 sek i ett super tight startfält. 
Första rundan i elimineringen vann Felicia trots att bilen gick dåligt igen. I andra omgången förlorade hon eftersom bilen gick ytterligare sämre, faktiskt sämre än den någonsin gjort. Så nu väntar ett leek down test när vi kommer hem för att utreda var problemet ligger. 

Vi har haft en underbar resa genom nästan hela landet. Vi började med midsommar i Orsa, Emma gjorde därifrån en ”avstickare” till Kebnekaise medan resten av gänget åkte till leksand. Från leksand åkte gänget vidare till Sundsvall där Emma möttes upp. I samlad trupp åkte vi vidare till Piteå och fick bo på gubbis hos ”big bad Rolf” & co som visade en otrolig gästfrihet och service! Från Gubbis till banan utanför Piteå och sedan till Pite havsbad för en veckas semestermys. Avslutade gjorde vi i Fällfors och nu har vi påbörjat den långa resan hem. 

Ett stort tack till alla som varit med och på olika sätt gjort vår tur till en oförglömlig resa!
Extra tack till Gun-britt, Kerstin och Thomas för all hjälp!Tänk att vi tog oss ända upp till Piteå! 
Vi har varit i Piteå i snart en vecka, vårt första stopp var ”gubbis” som var långt över förväntan. Ett Gubb-dagis med plats för ett tiotal bussar/lastbilar och även möjlighet att lasta av och mecka för de som behövde. Frukost varje morgon med nybakade bullar och ca 15 pålägg. 
Nu har vi åkt vidare till Pite Dragway för att tävla ytterligare en SM deltävling.

Felicia har verkligen hittat rätt på startgranen denna tävling. Hon har startat på mellan 0,02-0,07 sekunder under kvalen och det har placerat henne på 7:e plats inför elimineringen. Det är otroligt jämnt, alla ungdomarna är väldigt duktiga så det kommer verkligen avgöras på mållinjen idag.

Felicia gick vidare i första elimineringen men i andra omgången gick bilen plötsligt väldigt mycket sämre och hon blev utslagen.

Andra stoppet på vår Norrlands turne’ är i Sundsvall. Felicia har kört jämna reaktionstider hela helgen. Ett par röd lyktor fick hon när vi bad henne chansa men sista rundan ut fick hon till en reaktion på 0,003 sekunder vilket planerade henne som fyra i kvalet.

Första rundan ut gick jätte bra. Med en reaktion på 0,010 sekunder fick hon ett försprång som var så pass stort att hon kunde släppa efter på gasen sista biten och vann.

Andra rundan hade Felicia en reaktionstid på 0,04 sekunder. Hon körde en superbra runda men körde tyvärr break out med 0,0031 sekunder!
Vi gratulerar Sam Johansson som gick vidare!

Även i år lastade vi buss och släp för att åka upp till Orsa och köra tredje deltävlingen i junior SM.
Efter en blåsig torsdag med massor av tält som blåste bort så tittade solen fram lagom tills långbordet dukades fram. 71 glada midsommarfirare samsades vid ett gigantiskt långt bord. 
En liten avstickare till ett riktigt dal-ländskt midsommarfirande med resning av majstång hann vi också med. 
Felicia kvalade in på 11 plats av 29 startande och gick vidare till kvarts final där hon tyvärr blev utslagen.
Nu har vi uppdaterat Säsongen 2018 Efter helgens tävling i Malmö.
Lite bilder från Felicias onsdags körning på Malmö Raceway. Först såg det ut som det skulle bli regn (Patrick kände en droppe i nacken) men vi hade tur. Det blev en fantastisk kväll med Sol och många som körde. Lite skruvande och läsande av dataloggar från nya prylen Mychron4 gjorde nästan att tiden inte räckte till innan det var dags att köra hem. Mamma i Teamet "Emma" har ett extraknäck som brandman på banan och fick köra blåljus idag. Nu till helgen blir det EDRS på Malmö Raceway och då kommer där nog lite mer från oss i Team Rudnert Racing.Då var det Vårgårda Dragways tur. Mer om detta kan ni läsa HÄRLogin in/ut

Besöksstatistik

I dag
I går
Denna vecka
Den här månaden
Alla dagar
71
20
229
700
22372
Din IP: 184.73.14.222
2019-04-20 08:13