Äntligen så blev det kört i Vårgårda igen och givetvis måste man passa på att åka till Liseberg när man är där. Massor av karuseller, diverse berg-och-dalbanor och givetvis flum-ride han vi med. Teamets yngsta medlem Saga tyckte att karuseller med lite mer fart var roligast och hon var väldigt nöjd med att farfar vann ett stort toblerone.
Detta år var det bara Felicia som tävlade med sin junior dragster i klassen ”Junior PRO”.
Vädret har inte varit det bästa under fredagen och lördagen men det har varit desto trevligare att hinna med att träffa alla underbara vänner från alla håll i Sverige. Felicias bil har gått bra hela helgen och vi har fått chansen att prova lite olika setup på bilen. Inför andra kvalrundan blev det någon teknisk miss med tidtagningen och enligt tidkortet har felicia kört 5,26 sekunder med en sluthastighet på 646km/h!! Söndagen bjöd på strålande sol och många bra rundor så nu bär det av hemåt, trötta och nöjda.
Fredagens körningar blev tyvärr avbrutna av regnet innan Linus och Felicia hann köra något. Regnet fortsatte att falla av och till under hela lördagen. Trots funktionärernas arbete med banan fick vi till slut inse att det inte gick att få tillräckligt torrt för att kunna köra. Söndagen bjöd däremot på mer körning. Både kval och eliminering på samma dag. Eftersom många av juniorerna inte hade uppfattat att vi kvalade på index så hade de inte missat att lämna dail-in. Tävlingsledningen valde då att inför elimineringen ändra kval till reaktions tid istället. Detta gjorde att Felicia hamnade på kvalplats 6 med en reaktion på 0,070 sekunder. Linus kvalade in som etta. Teamets båda förare körde bra i elimineringen och lyckades kamma hem varsin guld pokal🏆 !


Felicia Rudnert blev vinner av klassen "Junior Dragster" på Winter Nationals 2021!
Linus Rudnert blev vinnare i Super Bracket 2021!Så vart den nya motorn till Mercan äntligen klar. När vi plockade isär motorn i höstas konstaterade vi att det var ganska mycket som gått sönder, bla sju av åtta kolvar...
När det stod klart att det skulle bli en omfattande renovering passade vi på att uppdatera. Ny kompressor, nytt bränsle och nytt insprutnings system är några av förändringarna till i år.
Så i tisdags var det äntligen dags för första uppstart och motorn lät bra och svarade bra på gasen direkt. Igår lastade vi bilen i släpet och idag bar det av ner till Malmö Raceway för att få en chans att prova bilen. 
Två rundor fick vi till innan en packbox gav vika. Första rundan ut fick Linus en 60-fots tid på 1,18 sekunder trots en försiktig burnout utan linelock och en gammal hederlig "raggar start" eftersom transbreaken inte fungerade. Han kände lite på gasen men släppte ca. 100 meter ut och rullade i mål.
Andra rundan ut fick han till burnouten bättre och vågade hålla i lite längre. Han släppte ca. 50 meter innan mål men fick ändå en tid på 5,2 sekunder med en sluthastighet på blygsamma 209 km/h.
Tyvärr blev det inte mer kört idag men det är tydligt att det finns mycket mer att hämta nu när vi kör på Methanol!

    

En ny Teambild fick vi till idagDet tar på krafterna av teamets nya medlem att hjälpa pappa att finjustera motorn. 
   


Två Juniorer som nu har blivit vuxna

TEAM SPONSOR

Login in/ut

Besöksstatistik

I dag
I går
Denna vecka
Den här månaden
Alla dagar
10
41
255
51
115827
Din IP: 18.204.56.97
2022-10-02 04:20