Familjens stora hobby är Dragracing...
Felicia och Linus Vinnare av Winter Nationals 2021!

Vilken fantastisk helg vi har haft!  Sammanhållningen inom denna sport har återigen visat sig från sin bästa sida. 
Vi fick besök av Atle Poolsaar, en tidigare juniorförare som bor i Stockholm som denna helg hjälpte till i vårt team.
Vår buss är fortfarande på verkstad och team Holley har välkomnat oss och hjälpt oss vid kvällsmaten.
Team Simon Andersson hjälpte oss när Felicias motor gick sönder och tillsammans har ALLA hjälpts åt nere i banslut när bilarna ska bogseras tillbaka.Efter tävlingen i Mantorp insåg vi att Felicias förgasare inte fungerar tillfredställande på hennes motor. Så efter några samtal till USA blev en ny förgasare, ny vevstake, lite nya munstycken och lite andra slitdelar beställda från craw´s racing. Paketet skickades från USA efter konstens alla regler men en siffra i postnumret blev fel vilket gjorde att paketet försenades. På fredag förmiddag gav vi upp, monterade ihop juniormotorn och lastade för att åka ner till Malmö Raceway. 
När Mercan är avlastad på banan och Patrik är på väg hem för att hämta dragstern så ringer Felicia och jublar... PAKETET HAR KOMMIT!!!!!Den nya förgasaren monterades och lördagen började bra med en första runda för Felicia som placerade henne på tredje kvalplats. Andra kvalrundan ut rasslade det till i motorn och Felicia stängde av dragstern och blev stående mitt på banan. Tillbaka i depån kunde vi konstatera att vevaxeln gått av och kopplingen hängde löst på sidan.
Hem och hämta en ny vevaxel och kvällen gick åt till att få den nya vevaxeln på plats.
Linus tog de lugnt första rundan och gasade bara halva banan för att få lite data till Jimmy Arhammar på BJ teknik och motor som var på plats för att hjälpa oss att ställa in det nya insprutnings systemet som han har monterat på Mercan. Efter lite justeringar gick bilen jämna tider runt 5,40 sekunder vilket gav Linus en kvalplacering på andra plats.Söndagen började med en kvalrunda innan det var dags för eliminering.
Felicias bil gick inte som den skulle, den hostade till ett par gånger så vi provade med att byta svänghjulet efter tips från ett annat team men vi får nog gå igenom motorn ordentligt för tiderna blev sämre och sämre för varje runda. I första elimineringsrundan i Junior Pro blev Felicia och en förare till diskvalificerade av misstag så rundan fick köras om. Felicia gick vidare i elimineringen och hamnade i final där hon förlorade mot Simon Andersson.
Linus körde jättebra i elimineringen och tog sig vidare till final där han vann mot Nikolai Tejnö.TEAM SPONSOR

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.