Så vart den nya motorn till Mercan äntligen klar. När vi plockade isär motorn i höstas konstaterade vi att det var ganska mycket som gått sönder, bla sju av åtta kolvar...
När det stod klart att det skulle bli en omfattande renovering passade vi på att uppdatera. Ny kompressor, nytt bränsle och nytt insprutnings system är några av förändringarna till i år.
Så i tisdags var det äntligen dags för första uppstart och motorn lät bra och svarade bra på gasen direkt. Igår lastade vi bilen i släpet och idag bar det av ner till Malmö Raceway för att få en chans att prova bilen. 
Två rundor fick vi till innan en packbox gav vika. Första rundan ut fick Linus en 60-fots tid på 1,18 sekunder trots en försiktig burnout utan linelock och en gammal hederlig "raggar start" eftersom transbreaken inte fungerade. Han kände lite på gasen men släppte ca. 100 meter ut och rullade i mål.
Andra rundan ut fick han till burnouten bättre och vågade hålla i lite längre. Han släppte ca. 50 meter innan mål men fick ändå en tid på 5,2 sekunder med en sluthastighet på blygsamma 209 km/h.
Tyvärr blev det inte mer kört idag men det är tydligt att det finns mycket mer att hämta nu när vi kör på Methanol!

    

En ny Teambild fick vi till idagDet tar på krafterna av teamets nya medlem att hjälpa pappa att finjustera motorn. 
   


Två Juniorer som nu har blivit vuxna

TEAM SPONSOR

Login in/ut

Besöksstatistik

I dag
I går
Denna vecka
Den här månaden
Alla dagar
143
78
329
2941
84418
Din IP: 3.235.60.144
2021-07-29 23:17