Onsdagen 9 maj begav vi oss upp förbi Göteborg till Vårgårda Flygfält med buss, golfbil och båda barnens tävlingsbilar.
På torsdagen åkte vi till Liseberg som traditionen bjuder, i år var det 20 personer som i gemensam trupp tog tåget ner till Göteborg. När vi kom tillbaka efter en hel dags karusell åkande var det dags för besiktning och tältbygge.
Linus tävlade i Super Pro ET (SPET) och placerade sig ganska snabbt som kval etta under fredagen. I SPET kvalar man in efter hur nära sin dail-in tid man kör. Linus satte 5,52 sekunder som dail-in och körde 5,527 sekunder dvs 0,007 sekunder ifrån sitt satta dail-in.
Även detta år Tävlar Felicia med sin junior dragster och detta var första deltävlingen i Junior SM
Felicia hade problem förra året med att hon rödlyktade (tjuvstartade) och det kände hon av i år. Hon var sent iväg eftersom hon var rädd för ännu fler rödlyktor och hamnade på kvalplats 12.
På Lördag förmiddag fick vi två kval rundor till och Linus blev ner petad till andra plats medan Felicia förbättrade sin placering till 10:a.
När sedan elimineringen började förlorade Felicia första rundan. Linus gick vidare och slog ut två motståndare innan han fick en solo runda fram till final. Linus var som en kobra på granen och hade i första elimineringsrundan en reaktionstid på 0,001 sekunder. I andra rundan hade han 0,009 men i finalen låg marginalerna inte på hans sida och han rödlyktade.
Men det blev en andra plats för Linus som med det har gjort en härlig comeback efter förra årets uppehåll.

Lite film med Linus och Felicia från Vårgårda Dragway kan ni se HÄR
 

TEAM SPONSOR

Login in/ut

Besöksstatistik

I dag
I går
Denna vecka
Den här månaden
Alla dagar
88
237
486
2125
90301
Din IP: 3.238.95.208
2021-09-17 22:04